Memorizing For Written Exams – Pluperfect

http://french.about.com/od/grammar/a/pastperfect.htm

The French past perfect, or pluperfect tense (indicatif plus-que-parfait) is used to indicate an action in the past that occurred before another action in the past. The latter can be either mentioned in the same sentence or implied.

Mnemonic (Key Phrase) -Ava had flown Avions to the EU, and the ETA was pluperfect, EZ and convenient.

past-perfect

j’étais, tu étais, il était, nous étions, vous étiez, ils étaient

Complete the quizzes below (there are two, the first is for avoir verbs and the second for être verbs), and when you have completed it correctly, you will have mastered pluperfect.

http://laits.utexas.edu/tex/gr/tap9.html

For Kindle users, I have listed the questions, with the correct answers below (scroll down after writing down your answers, to see the questions and answers).

Questions (for avoir verbs)

1. Corey: J’ ______ mon film préféré à l’âge de 10 ans. (choisir)
2. Tammy: Bette ______ avec Tex avant la fin de mes cours. (sortir)
3. Joe-Bob: Tex, tu ______ l’anglais avant ton arrivée à Austin, n’est-ce pas? (apprendre)
4. Les parents de Tex ______ sur l’autoroute pendant son absence. (mourir)
5. Paw-Paw ______ amoureux avant la fin de la guerre. (tomber)
6. Fiona: Corey et Joe-Bob, vous ______ deux examens au début du semestre? (rater)
7. A la rentrée, Tammy et Fiona ______ tous les livres scolaires. (acheter)
8. Dès 1990, Tex ______ les grandes oeuvres de la littérature française. (lire)
9. Tammy: Tex et moi, nous ______ le bus avant l’éclat des orages. (prendre)
10. Bette: Hier soir, j’ ______ Tex avant l’arrivée de Tammy.(draguer)
11. Trey, avant l’âge de 8 ans ______ le bras plusieurs fois. (se casser)
12. Fiona ______ tant d’étudiants avant son arrivée à UT. (ne pas voir)

Questions with Answers (for avoir verbs)

1. Corey: J’ ______ mon film préféré à l’âge de 10 ans. (choisir)
correct answer: avais choisi
2. Tammy: Bette ______ avec Tex avant la fin de mes cours. (sortir)
correct answer: était sortie
3. Joe-Bob: Tex, tu ______ l’anglais avant ton arrivée à Austin, n’est-ce pas? (apprendre)
correct answer: avais appris
4. Les parents de Tex ______ sur l’autoroute pendant son absence. (mourir)
correct answer: étaient morts
5. Paw-Paw ______ amoureux avant la fin de la guerre. (tomber)
correct answer: était tombé
6. Fiona: Corey et Joe-Bob, vous ______ deux examens au début du semestre? (rater)
correct answer: aviez raté
7. A la rentrée, Tammy et Fiona ______ tous les livres scolaires. (acheter)
correct answer: avaient acheté
8. Dès 1990, Tex ______ les grandes oeuvres de la littérature française. (lire)
correct answer: avait lu
9. Tammy: Tex et moi, nous ______ le bus avant l’éclat des orages. (prendre)
correct answer: avions pris
10. Bette: Hier soir, j’ ______ Tex avant l’arrivée de Tammy.(draguer)
correct answer: avais dragué
11. Trey, avant l’âge de 8 ans ______ le bras plusieurs fois. (se casser)
correct answer: s’était cassé
12. Fiona ______ tant d’étudiants avant son arrivée à UT. (ne pas voir)
correct answer: n’avait pas vu

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s